Националната асоциация на тютюнопроизводителите иска от Министерството на земеделието удължаване на срока

...
Националната асоциация на тютюнопроизводителите иска от Министерството на земеделието удължаване на срока
Коментари Харесай

НАТ иска удължаване на срока за вписване в Регистъра на тютюнопроизводителите

Националната асоциация на тютюнопроизводителите иска от Министерството на земеделието удължение на периода за регистриране в Регистъра на тютюнопроизводители за тази година. Вписването в регистъра е едно от изискванията производителите да получат финансово подкрепяне от страната.

За девета поредна година асоциацията упорства пред аграрното ведомство за удължаването на периода, с цел да се обезпечи на опция на максимален брой тютюнопроизводители да се впишат в Регистъра и да отглеждат тютюн законно.

Съгласно закона срокът за регистриране е от 1 до 31 март, в писмо до министъра на земеделието Кирил Вътев обаче производителите прецизират, че доста от  аграрни стопани срещат компликации при набирането на нужния набор от документи и желаят удължение на периода с един месец - до 30 април.

По данни на Асоциацията на тютюнопроизводителите за 2023 година в регистъра са вписани 7374 стопани. Преди дни производителите получиха близо 70 млн. лева.  национална помощ, като парите са по сметките на стопани отглеждали  и продали тютюн през най-малко една от годините от референтния интервал 2016-2018 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР